FAQ

Breng uw zaak beter in beeld !

Vaak gestelde vragen

Kan VideoPromo voor mij een  promo trailer maken met de muziek uit de hitparade ? Laten we zeggen met de nieuwe plaat van Lost Frequencies ?


Natuurlijk, geen probleem, alles kan, maar... Niet alles mag !

Het hangt er vanaf waarvoor je je video wil gebruiken...  Ben je van plan om eens goed zot te doen op het trouwfeest van een vriend met door ons, of jezelf gemaakte videobeelden, dan kan je daar in principe onder zetten wat je wil, zolang dit een film blijft die je nergens openbaart.  Zodra je immers een  auteursrecterlijk beschermd werk gebruikt in je video dan heb je daar wat toestemming voor nodig, en da's vaak niet simpel.   Dus wil je een videopromo met een denderdende beat van  een bekend artiest dan heb je toelating nodig van de auteur-componist (meestal via de publisher), en ook nog eens van de masterowner van het nummer (tenzij je het volledig zelf naspeelt).  Dit kan een tijdrovend werkje zijn  en vaak draait het uit op een njet van één van de partijen. 

Willen wij je video maken zonder die toestemming ?  Ja, geen probleem, want  de productie van de video is niet hetzelfde als de uitvoering ervan.  In dat geval staat de  organisator van de campagne immers als verantwoordelijke voor de nodige toelatingen.

Kunnen jullie ons helpen met de toelating aan te vragen ?  Dat kan zeker, hiervoor maken wij met jou eerst een prijsofferte voor de geleverde dienst, maar let op, wij kunnen nooit garanderen dat je de muziek die je kiest uiteindelijk mag gebruiken, deze toestemming is immers niet onder een standaard 'blanket license' te verkrijgen (blanket license is bijvoorbeeld wat SABAM aan cafés en discotheken geeft, men mag dan alles uit het repertoire gebruiken voor een vaste prijs per periode van gebruik).   Bij reclame komt immers meer kijken, en beslist vaak de auteur componist (of de publisher) project per project of er een toelating wordt gegeven, en aan welke voorwaarden.   Het is dus best mogelijk dat een rechthebbende van een bepaald muziekstuk toelating geeft voor een reclame spot voor bruiswater, maar niet voor wasproducten omdat de rechthebbende vindt dat wasproducten slecht zijn voor het milieu.   De rechthebbende mag beslissen wat hij wil om welke reden dan ook (die hij zelfs niet moet opgeven), dus er is geen garantie...

Kunnen jullie beelden van mijn party of van mijn zaak maken voor in de videopromo ? 


Graag zelfs !  Als je die beelden hebt in hoge kwaliteit (1920*1080) kan leveren, dan gebruiken wij ze heel graag in je video, op voorwaarde dat ze kwalitatief genoeg zijn.  Je wil immers geen beelden van een lege tent of van  dingen die totaal een verkeerd beeld van je   zaak geven...  Da's antireclame, en anti staat niet in ons logo.

Indien je geen beelden hebt kunnen wij deze voor  je aanmaken, maar dan moeten we daar even over samenzitten want wij doen hiervoor graag beroep voor op professionals die de beste beelde kunnen maken.

Kan ik de radiospot ook krijgen naast de videopromo ? 


Vanzelfsprekend... Dat kan in wav of MP3, naargelang waarvoor je hem wil gebruiken.  Wij kunnen je zelfs in contact brengen met het radiostation waar je de spot zou willen gebruiken.  Weet je niet goed hoe op het juiste station te raken met je campagne ? Geen probleem, wij weten onze weg naar de nationale zenders van VRT, DPG Media (Q-Music, Joe), zowel als naar Topradio, Nostalgie, Trendy FM, Contact-Dance, zowel als de talloze lokale radio's in heel Vlaanderen...   

Is het mogelijk alleen een radiospot te bestellen ? Of een videopromo zonder geluid ? 


Geen enkel probleem, bij VideoPromo staan de wensen van de klant steeds centraal.     Alles is dus bespreekbaar.

© 2018 VideoPromo, a collaboration between SoundsRight Comm. V. and LDG Produkties NV